NOUTATI

Guvernul a aprobat modificările la Codul fiscal.

8 noiembrie 2017

Potrivit unui comunicat al Executivului, în domeniul impozitării societăţilor, ordonanţa de urgenţă adoptată în şedinţa de miercuri revizuieşte sistemul de impunere a microîntreprinderilor, astfel încât vor beneficia de impozit de 1% pe veniturile realizate şi IMM-urile care realizează venituri de la 500.000 euro la 1.000.000 euro şi care în prezent plătesc impozit de 16% pe profit.

Se elimină condiţia privind realizarea de venituri din consultanţă şi management. Menţionăm că în prezent, firmele care obţin venituri din consultanţă şi management pot plăti impozit pe veniturile microîntreprinderilor, dacă aceste venituri nu depăşesc 20% din veniturile totale. Se includ în acest sistem şi persoanele juridice care nu intrau sub incidenţa acestui impozit (persoanele juridice din domeniul asigurărilor, pieţei de capital, din domeniul bancar, al jocurilor de noroc şi din domeniul extracţiei resurselor naturale)”.

Proiectul de act normativ ce a trecut azi de Executiv prevede și eliminarea posibilității firmelor de a trece la aplicarea impozitului pe profit în cazul companiilor care au un capital social minim de 45.000 de lei.

Astfel, și societățile care au subscris un capital social de minimum 45.000 de lei și care vor opta până la finalul anului pentru trecerea la impozitul pe profit tot vor aplica regimul de microîntreprinderi, de la 1 ianuarie 2018.

 

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l: