DOCUMENTE UTILE

Evidenta orelor de lucru

25 august 2017

La 7 august 2017 a intrat în vigoare o prevedere de legislația muncii ce le impune angajatorilor să țină evidențe mult mai detaliate pentru timpul de lucru al salariaților.

Citeste mai mult

Decizie privind incetarea contractului individual de munca in perioada de proba art.31 al.3-Codul Muncii

16 august 2017

Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca pe durata nedeterminata se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

Citeste mai mult

Decizie incetare acordul partilor prin articolul 55, litera b, conform Codului muncii

16 august 2017

Decizie incetare acordul partilor a unui contract individual de munca. Incetarea contractului de munca cu acordul partilor se realizeaza prin articolul 55, litera b, conform Codului muncii. Decizia de incetare este necesara atat pentru angajat, cat si pentru angajator.

Citeste mai mult

Contractul individual de munca

16 august 2017

Contractul individual de munca este contractul in temeiul caruia o persoana fizica, denumita salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu“, conform art. 10 din Codul muncii.

Citeste mai mult

Contract de comodat locuinta – sediu social

16 august 2017

Contractul de comodat sau împrumutul de folosinţă al unei locuinţe sau a altui bun imobil este un act prin care o persoană (comodantul) remite gratuit spre folosinţă temporară sau, după caz, permanentă, unei alte persoane (comodatarului) bunul imobil în cauză, cu obligaţia celui din urmă să-l restituie în natură, în individualitatea sa.

Citeste mai mult

Contract comodat autoturism

16 august 2017

Contractul de comodat auto sau împrumutul de folosinţă al unei maşini este un contract prin care o persoană, numită comodant, remite gratuit, spre folosinţă temporară sau, după caz, permanentă, unei alte persoane, numită comodatar, automobilul respectiv, cu obligaţia celei din urmă sa-l restituie în natură, în individualitatea sa.

Citeste mai mult